WOW! en Verhofsté samen voor een slimmere mobiliteit

  WOW! en Verhofsté samen voor een slimmere mobiliteit

  Wij zijn trots te mogen aankondigen dat WOW-mobility een nieuwe partner heeft gevonden in het aanbieden van totaaloplossingen voor mobiliteit en in het bijzonder fietsparkeren. We vonden elkaar in onze zoektocht om zo goed mogelijk op de vraag van steden, gemeentes en bedrijven te kunnen inspelen om fietsparkeren veilig, praktisch en efficiënter te maken en bovendien te integreren in het grotere mobiliteitsaanbod.

  Op de Vakbeurs Mobiliteit 2020 in Brussel presenteerden we ons dan ook voor de eerste keer samen aan het publiek. Ook op het Congres & Forum Publieke Ruimte, die normaalgezien op 9 juni in Gent zal plaatsvinden, zullen we aanwezig zijn met een gemeenschappelijke stand. Een perfecte synthese tussen een degelijke infrastructuur en een intelligente toegangscontrole. Hiermee zetten we in op de markt van een nieuwe, slimme en gedeelde mobiliteit.

  Verhofsté NV is hoofdzakelijk actief in het constructiemaatwerk en biedt o.a. fietsbergingen en fietsenrekken aan voor bedrijven en openbare ruimtes. Aan verschillende NMBS stations in Vlaanderen vind je verscheidene mooie Verhofsté projecten terug. 

  Verhofsté fietsenstalling aan het NMBS-station van Waregem.

  Verhofsté fietsenstalling aan het NMBS-station van Waregem.

  Verhofsté is echter niet alleen producent van fietsbergingen, zij denken ook mee met de klant en constateerden dat er nog enkele pijnpunten waren. Om veiligheid te garanderen kan en mag niet iedereen zomaar toegang krijgen tot de fietsenstalling. Maar hoe doe je dit zonder telkens sleutels te moeten uitdelen?

  WOW-mobility ontwikkelde een toegangscontrolesysteem dat op eender welke stalling of toegangsdeur geplaatst kan worden.  Via een slimme WOW-connect technologie kan een gebruiker geïdentificeerd worden om vervolgens al dan niet toegang tot de stalling te krijgen. Het controleert hiervoor de toegangsrechten van die persoon. Identificatie gebeurt aan de hand van een RFID-kaart of een handige app waarmee je een QR-code op de stalling scant.

  Toegangscontrole via MOBIB-kaart

  Toegangscontrole via MOBIB-kaart

  Door gebruik te maken van je MOBIB-kaart is het perfect mogelijk om de toegang tot de fietsenstalling te combineren met het openbaar vervoer. Ook integratie met andere softwaresystemen is mogelijk. WOW-Solutions staat immers voor geconnecteerde mobiliteitsoplossingen en multimodaliteit

  We maken gebruik van real-time data waardoor exploitanten op elk moment weet hoeveel personen de stalling gebruiken en voor hoe lang. Aan de hand van een fietstelsysteem kunnen eindgebruikers zien welke stallingen volzet zijn en waar er nog plaats is.

  Dankzij de fietsenteller kan het aantal vrije plaatsen in de stalling getoond worden.

  Dankzij de fietsenteller kan het aantal vrije plaatsen in de stalling getoond worden.

  Met onze totaaloplossingen streven we ernaar om het bestaande mobiliteitsaanbod beter op elkaar af stemmen en efficiënter te maken. Indien je kiest voor toegangscontrole via een app, dan kun je dezelfde app gebruiken om een e-bike te ontlenen uit ons e-bike-deelsysteem met draadloos laden.

  Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Kom ons bezoeken op de Vakbeurs Publieke Ruimte in het ICC Gent: je vindt ons op stand 33, naast Mobipunt vzw.