FAQ

  Als je nog vragen hebt over het gebruik van de WOW-Mobility applicatie, check dan zeker eens deze FAQ pagina.Gebruik de groene knoppen voor een snelle navigatie.


  Vóór de huur

  • Hoe kan ik zien waar en hoeveel fietsen er beschikbaar zijn?

   In de app kun je op een kaart zien waar de fietsdeelsites met laadstations gesitueerd zijn. Wanneer je een site aanklikt, kan je zien hoeveel fietsen er op die site beschikbaar zijn (“number of available bikes”), hoeveel laadstations vrij zijn om een fiets in te zetten (“number of free charging spaces”) en hoeveel fietsen er op een site beschikbaar zijn die buiten een laadstation geparkeerd werden (“number of bikes not charging”).

  • Hoe betaal ik voor een elektrische fiets?

   Je betaalt door je bankkaart of kredietkaart te registreren in de app. Elke keer dat je de fiets inlevert bij het laadstation, wordt het totaalbedrag afgerekend afhankelijk van het opgegeven tarief en de huurtijd. De huurprijs is voornamelijk van toepassing bij publieke deelsystemen. Wanneer het gebruik van de deelfietsen wordt aangeboden door je bedrijf/werkgever, wordt meestal geen huurprijs aangerekend.

  • De app vraagt om de QR code van mijn aanbieder te scannen. Waar vind ik die?

   De QR code van je aanbieder is meestal te vinden op de huurlocatie. Ben je niet meer op de huurlocatie of is de code hier niet beschikbaar, dan kan je de code ook terugvinden op het frame van de deelfietsen zelf onder het zadel. 

  • Ik heb problemen met de locatiebepaling of de verbinding van de app.

   Log volledig uit in de app door in het menu lijstje de optie “Exit” te selecteren. Je krijgt het startscherm waarop gevraagd wordt om de QR code van de aanbieder te scannen. Sluit daarna de app af. Kijk zeker eens na of de app niet op de achtergrond blijft openstaan. Start daarna de app opnieuw op, scan de QR code van de aanbieder die zich altijd in de buurt van de deelfietssite bevindt en log opnieuw in. Dit zal in vele gevallen de connectieproblemen oplossen.OPGELET: kijk zeker na dat je de QR code van je aanbieder bij de hand hebt vooraleer je de app volledig afsluit. Als je deze code niet bij de hand hebt en je deze dus niet kan scannen, zal je niet meer op de omgeving van de aanbieder geraken en kan je geen fiets meer uitlenen tot je opnieuw de juiste QR code hebt gescand.  

  • Wanneer ik uitlog moet ik steeds opnieuw de QR code van de aanbieder scannen om in te loggen, is dat normaal? 

   Nee, dit wil zeggen dat je telkens het platform van je aanbieder verlaat in plaats van uit te loggen van je account. Wij raden echter aan om gewoon niet uit te loggen. Als je niet uitlogt, zal je bij het openen van de app meteen een fiets kunnen uitlenen zonder steeds je inloggegevens opnieuw te moeten ingeven. Wil je toch uitloggen, klik je onderaan in het menu lijstje op de knop “Logout”. Je logt uit op de account, maar blijft op het platform van je aanbieder. Wanneer je het platform van je aanbieder wil verlaten, klik je in het menu lijstje op “Exit”. Je zal dan gevraagd worden om opnieuw de QR code van de aanbieder te scannen. Kijk zeker na of je de QR code van je aanbieder bij de hand hebt vooraleer je "Exit" klikt. Als je deze code niet bij de hand hebt en je deze dus niet kan scannen, zal je niet meer op de omgeving van de aanbieder geraken en kan je geen fiets meer uitlenen tot je opnieuw de juiste QR code hebt gescand. De code is onder andere te vinden op het frame van de e-bike onder het zadel.

  • Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

   Wanneer je wil inloggen, staat onder de balkjes om je e-mailadres en wachtwoord in te vullen, een link “Wachtwoord vergeten?” Vul je e-mailadres in en klik op deze link. Een e-mail om je wachtwoord te herstellen, wordt naar je mailadres gestuurd. Volg de instructies in de e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

  • Ik scan de QR code om een laadstation te openen, maar krijg een foutmelding. Wat nu?

   Check eerst of je ingelogd bent. Zo niet, log eerst in en probeer het opnieuw.

   Ben je ingelogd, maar lukt het nog steeds niet?
   Kijk na of je voldoende netwerkverbinding (WIFI of mobiele gegevens) hebt.

   Nog steeds geen succes?
   Kijk dan zeker eens na of je de juiste QR code gescand hebt. Er zijn immers meerdere codes te vinden op en rond het laadstation. De code die je nodig hebt om een laadstation te openen bevindt zich verticaal op het laadstation aan de linkerkant van de fiets.

  • Ik heb een fietsabonnement via mijn bedrijf/werkgever en ben ingelogd, maar kan toch geen fiets uitlenen.

   Soms gebeurt het dat je uit gewoonte je persoonlijke e-mailadres gebruikt om te registreren. Als dat het geval is, kan je geen fiets uitlenen aangezien de app je niet herkent als een medewerker van je bedrijf. Maak een nieuw account aan met je e-mailadres van het bedrijf en probeer opnieuw.

  • Het slot op het laadstation gaat terug dicht en mijn huur wordt meteen beëindigd vooraleer ik mijn fiets eruit gehaald heb. 

   Wanneer een laadstation opent en de fiets er niet binnen een bepaalde tijdsduur (±10 sec.) wordt uitgehaald, sluit het laadstation automatisch voor de veiligheid. Je kan dus best je fiets zo snel mogelijk uit het station halen eenmaal je het ontgrendeld hebt. Scan de QR code opnieuw om het laadstation opnieuw te openen.

  Tijdens de huur

  • Hoe sluit ik het achterwielslot van de fiets? 

   Het achterwielslot wordt manueel gesloten door de metalen ring van het slot van de ene kant tussen de spaken van de fiets door te duwen tot deze vastklikt aan de de andere kant zoals bij een normaal fietsslot. Enkel het openen van het slot gebeurt automatisch. (zie vraag hieronder)

  • Hoe open ik het achterwielslot van de fiets? 

   Om het achterwielslot te openen, scan je de QR code op het achterwielslot met de knop “Scan QR code” in de app. De app vraagt of je het slot wil ontgrendelen en zodra je dit bevestigt, klikt het slot open. Wanneer je gebruik maakt van een kettingslot, moet altijd het achterwielslot geopend worden om ook het kettingslot los te kunnen maken.

  • Het achterwielslot gaat niet meer open nadat ik het manueel gesloten heb.

   Check de netwerkverbinding van uw smartphone (WIFI of 4G/5G). In een ondergrondse parking bijvoorbeeld is er mogelijk geen of weinig verbinding. Zonder netwerkverbinding is het niet mogelijk om het slot te openen. Daarom raden wij aan om even de verbinding te controleren op je gsm alvorens het slot manueel te sluiten.

  • Wat als de fiets die ik gehuurd heb, wordt gestolen?

   Elke fiets is uitgerust met GPS. Als een fiets verdwijnt, kunnen we deze volgen. In geval van diefstal, neem dan zo snel mogelijk contact op met de helpdesk via de contactgegevens onder “Support” in de app. Onthoud dat totdat u de fiets in een laadstation plaatst, hij nog steeds uw verantwoordelijkheid is. Controleer altijd nogmaals of de fiets is vergrendeld.

  • Er is iets misgelopen of ik heb het platform van mijn aanbieder verlaten en de app vraagt om opnieuw de QR code van mijn aanbieder te scannen. Waar vind ik die?

   Om te voorkomen dat een gebruiker tijdens de huur geen toegang meer heeft tot het platform van zijn of haar aanbieder, is op elke fiets de QR code van de aanbieder bevestigd. De code is te vinden op het frame van de e-bike onder het zadel. Scan de code om opnieuw een fiets te kunnen uitlenen of om de huur te kunnen verderzetten.

  Bij het beëindigen van de huur

  • Hoe kijk ik na dat mijn huur effectief beëindigd is?

   Dit kan op twee manieren. Wanneer een huur aan de gang is, wordt dit aangegeven in een balkje bovenaan op het startscherm in de app. Wanneer de huur beëindigd wordt, verdwijnt deze aanduiding. Je kan ook via de tab “My Rides” in het menu nagaan op welke data je een fiets gehuurd hebt en wanneer deze huurperiodes begonnen en beëindigd werden. Wanneer er bij je recentste huur een einddatum en -tijd vermeld staat, weet je dat de huur correct is afgesloten.

  • Ik kan mijn huur niet beëindigen. Wat nu?

   Staat de fiets in een laadstation? Zo nee, plaats de fiets in een laadstation. Wanneer er maar één deelfietssite is, kan de huur alleen maar beëindigd worden wanneer de fiets zich in een laadstation bevindt. Wanneer er meerdere fietsdeelsites zijn, is het ook mogelijk om de huur te beëindigen wanneer de fiets zich in een specifiek afgebakende zone op de kaart bevindt. Als de huur niet beëindigd kan worden waar u zich bevindt, behoort deze plaats niet tot de afgebakende zone. Deze zones zijn zichtbaar op de kaart in de app. Zoek een afgebakende zone op of plaats de fiets in een laadstation om de huur te beëindigen. 

  Algemene vragen

  • Zijn er fietshelmen te leen?

   Wanneer het gebruik van de deelfietsen wordt aangeboden door je bedrijf/werkgever zijn er mogelijk fietshelmen beschikbaar bij je bedrijf.Je vraagt dit best even na bij de vlootverantwoordelijke van je bedrijf. Als er geen helmen beschikbaar zijn, vergeet dan zeker niet je eigen helm mee te brengen.
   Wanneer het gebruik van de deelfietsen openbaar is, zijn er ter plaatse geen fietshelmen beschikbaar. Vergeet dus zeker niet je eigen helm mee te brengen.

  • Hoe oud moet ik zijn om een fiets te kunnen uitlenen?

   Om een fietshuurcontract aan te gaan, moet je 18 jaar of ouder zijn.

  • Hoelang gaat de batterij van de fiets mee?

   Als de accu volledig is opgeladen, kun je ongeveer 50 tot 60 km fietsen. De fiets heeft een display waarop je kunt zien hoeveel batterij er nog over is. Ook wanneer de batterij leeg is, kan je gewoon verder fietsen, maar dan zonder hulp van de motor.

  • Hoe snel kan een fiets gaan?

   De motor op de fietsen geeft ondersteuning tot 25 km/u. Natuurlijk kun je ook sneller fietsen, maar dan geeft de motor geen ondersteuning meer.

  • Hoe pas ik mijn profiel aan?

   Ga naar het persoon icoontje rechts bovenaan in de app en klik hierop. Je kan nu je profiel aanpassen waar nodig. Wanneer je klaar bent, klik je op de knop “Update profile” onderaan. Klaar!

  • Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

   Ga naar je profiel via het menu aan de linkerkant of via het persoonsicoontje rechts bovenaan in de app. Klik op "Wachtwoord wijzigen". Voer het huidige wachtwoord in, daarna het nieuwe wachtwoord en bevestig het nieuwe wachtwoord. Klik op "wachtwoord wijzigen". Je wachtwoord is nu gewijzigd.

  • Hoe zeg ik mijn abonnement op?

   Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen in de app onder "huidig abonnement". Deze knop vind je terug helemaal bovenaan onder je gebruikersnaam wanneer je het menu openklapt.

  • Waar vind ik de Algemene Voorwaarden voor het gebruik van de WOW-Mobility app terug?

   Klik op de menu knop links bovenaan in de app om het menu open te klappen en selecteer de tab “Legal” in de menulijst. Hier vind je de Algemene Voorwaarden terug.

  • Waar vind ik het privacy beleid van de WOW-Mobility app terug?

   Het privacy beleid is te vinden op onze website onder privacy policy.